AMBASADORICA HRVATSKIH VINA U NIZOZEMSKOJ ZA 2018. GODINU JE BETTY KOSTER IZ L’AMUSE

December 28, 2017
Bogdanjuša
MEDALJE ZA VINA CARIC NA The Balkans International Wine Competition 2019 U SOFIJI
June 16, 2019

AMBASADORICA HRVATSKIH VINA U NIZOZEMSKOJ ZA 2018. GODINU JE BETTY KOSTER IZ L’AMUSE

Prošle godine svjedočili smo proglašenju prvog ambasadora hrvatskih vina u Nizozemskoj, Sabasa Joostena, sommeliera koji je uvrstio naš Plovac Ploški 2009 na vinsku kartu De Librije restorana (3 Michelin zvjezdice). Ove godine,  prigodno, na Međunarodni dan žena 8.3.2018.godine, za vinsku ambasadoricu izabrana je Betty Koster iz L’Amuse.

Komisiju za odabir osobe koja je najviše doprinijela afirmaciji hrvatskih vina u Nizozemskoj sačinjavali su hrvatska veleposlanica Andrea Gustović-Ercegovac, Mario Pranić i Diederik Swart (Croatiangrapes.com).

Razlog zbog kojeg je Betty Koster odabrana, među nekoliko kandidata iz svijeta gastronomije i vina, je što je vrlo ugledna u svijetu nizozemske gastronomije, a osobito zbog talenta sljubljivanja  vina i sireva. Napravivši niz kombinacija  vina od autohtonih hrvatskih sorti i sireva iz Nizozemske i drugih krajeva, otkrila nam je nove okuse koji se savršeno ljube.

Na ovom događanju uzvanici su imali priliku uživati u vinima iz Hrvatske, a čast nam je da su uzvanici mogli kušati  i našu Bogdanjušu 2016, koju je Betty Koster sljubila sam austrijskim sirom “Alpski cvijet”, dok je Diku Frankovku Feravina sljubila s nizozemskim sirom Oudwijker Toma Pietra

Uzvanici su uz hrvatska vina vinarija Carić, PZ Svirče, Kobola, PP Orahovica, Feravino i Madirazza uživali u specijalitetima pobjednice nizozemskog Masterchefa, Sasche de Lint.

//]]>